Thursday, June 04, 2009

a future world already lost

Frumoasa si bestia :
The beauty and the beast :



Inainte de toate imagini cu trandafirii mei preferati...chiar daca nu sunt parfumati si nici de soi nobil, imi umplu inima de bucurie si i-as lua in brate de fiecare data cind trec pe linga ei ca pe o ploaie catifelata, roz...noroc ca au spini !

First of all some pictures with my beloved roses...even that they are not perfumed nor noble they fill my heart with joy and hapiness each time I pass near by...and each time I tend to embrace them as I could embrace a pink, soft, fresh rain...luckily they have thorns!



Apoi, azi am primit plicul cu ATC-ul de la Sylvie . Tineti minte ATC-ul meu trimis in schimb ??
De fapt am primit 2 ATC-uri !! asta inseamna ca trebuie sa ma pun pe treaba pentru a echivala schimbul...pai, cum altfel ??

Today I received the swap ATC from Sylvie. Do you remember the one that I send her ?
Actually I received 2 ATCs!! this means I have to put myself at work to compensate this swap. Well, no ?


Aici sunt : Essui-tout No. 2 si No. 14/24. Primul m-a pus pe ginduri....si pe fapte....

Here they are : "Essui-tout No.2" and "No.12/24". The first one was so intriguing that set me on work....


Si asa cum v-am spus, primul m-a pus pe fapte...
Titlul : "O lume viitoare deja pierduta "
Tehnica : mixed-media. Pe o baza de catifea alba am aplicat un strat de material poliacrilat apoi unul de...celofan!!! Am quiltuit in metoda bobin-work ( sau cu susu-n jos) cu ata de matase si pe urma cu ata metalica . Apoi am zapp-uit putin cu pistolul de aer cald ca sa se topeasca celofanul si sa apara bule si gauri ....pe urma am pus letconul la treaba : am topit pe ici pe colo, am tras linii si puncte.
Putina vopsea acrilica metalizata turquoise, citeva fire de metal spiralate pe o andrea, o bucatica de lemn, o mina si un soare taiat cu perforatorul si "kitsch"-uit cu putin lipici cu sclipici...marginile le-am ars cu luminarea.
Povestea din spate : intr-o lume de plastic, in care mina omului nu lasa in urma decit deseuri si distrugere chiar si soarele ne incalzeste artificial.... o lume viitoare deja pierduta...ce ne asteapta in zare, oare ??

And as I told you, the first ATC from Sylvie put me on some work :
Title : A future world already lost.
Technique : mixed-media. On a white velvet base I put a layer of acrilic fabric and then I layered some ... cellophane!!! I quilted -bobin-work - with some silk thread then some metallic ones. I zapped it with the heat-gun so that the cello melted and let instead a surface of holes and bumps ...then I put my hot-iron at work : melting here and there, set some lines, make some holes. A little turquise acrilic paint, some coloured wires coiled quickly on a knitting needle, a piece of real wood from my garden, a paper hand and sun punched and "kitsch"-ed with some golden glitter glue. The margins were candle-burned.
The story behind : ...in a plastic world where man leave behind only destruction and pollution drops even the sun warms us in a artificially way...a future world already lost ...what expects us ahead ??



10 comments:

  1. Parca e in povesti la tine aici..m-ai dat gata cu toate! Superbaaa carticica si tehnica, doamne cate nebunii ai facut cu ea..
    de trandafici ce sa mai spun, ca mai am putin si incep sa plang.
    pup

    ReplyDelete
  2. Ai o fantezie si imaginatie fantastica.
    Te invidiez pentru trandafiri, cand ne vom intolni o sa-ti cer ceva butasi, daca nu te superi :o)

    ReplyDelete
  3. ...dar nu este deloc urata lumea asta...! :) este atat de spectaculoasa!

    ReplyDelete
  4. Este superba si sper ca , dupa ce se va opri ploaia la tine, sa fii mai optimista!
    Trandafirii sunt desosebiti !
    Ela

    ReplyDelete
  5. J'aime beaucoup ce que j'ai vu sur votre blog... J'aime beaucoup les roses (et les cerises aussi)A très bientôt...

    ReplyDelete
  6. Ce ATC frumos si ce poveste minunata! Numai tu puteai scrie asa pe spatele unui ATC! Este un gest dragut sa putem face ceva si cu dedicatie nu numai sa coasem. Ma bucur ca ti-a placut schimbul. Elena

    ReplyDelete
  7. carmina6:02 PM

    Superb !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  8. Este suuperb totul !

    ReplyDelete
  9. Foarte frumos! Aceasta tehnica pare simpla atunci cand este explicata de tine, dar cand te apuci de lucru nu cred ca o poti scoate la capat asa de usor daca nu ai foarte multa imaginatie. Mi-ar placea si mie sa pot face lucruri asa de frumoase.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...