Sunday, February 11, 2007

Experiment -vopsirea cu afine

Am incercat vopsirea cu afine pe o bucata de pinza alba si pe un tricou...de fapt totul pornise de la tricoul patat cu ....afine. Si pentru ca Smaranda mi-a dat ideea de a "pata" integral tricoul :0)) am pornit la drum... asa arata pinza la finalul procesului ( aduce putin a batik)


Am pregatit afinele de padure, scoase din congelator ( deh, am de toate in congi, asa ca deja faceam liste de culori pentru capsuni, visine, urzici, spanac) am adaugat putina apa - cit sa le cuprinda - si apoi le-am pasat cu mixerul.

Dupa ce solutia a fiert bine vreo 30 minute ( in incercata mea oala pt. experimente colorate ;0)) ) am strecurat-o

si uite cit de tare s-a colorat lingura de lemn
Apoi am asezat pinza si tricoul in solutie si le-am pus din nou la fiert cam 15 minute.
Aici e mai multa lumina in oala LOL
Ca sa stea materialul scufundat in intregime in solutie, am asezat o farfurie peste el...asa m-am ales cu o farfurie " noua" liliachie...;0)))
Materialul uscat si calcat. Mie imi place...are aerul unui batik care pe deasupra mai si miroase frumos
Iar tricoul... care poate fi folosit drept cirpa de praf....;0(( a iesit groaznic. Nici mov nici liliachiu, ceva sters , intre, o culoare nu tocmai culoare...deh, nu i-a fost dat sa fie!
Singurul lucru bun a fost mirosul mirific ce s-a strecurat in toata casa din cratita in clocot, asa incit Mircea adulmeca innebunit crezind ca am o noua reteta de desert...ha-ha! cu atit a ramas...cu mirosul. Ah da, si eu in plus cu o bucatica de material cu tenta movulie...


2 comments:

  1. Corina9:02 PM

    Intr-o zi poate o sa faci un quilt din tricouri vechi, se pot face minunatii, si atunci o sa poti folosi si bluza vopsita! Cred ca a meritat experimentul!

    ReplyDelete
  2. Elena8:23 AM

    A iesit frumusel panza vopsita cu afine, cred ca o vei putea folosi. Despre tricou nu stiu ce sa zic. Dar daca ti-au mai ramas afine poti face o tarta! Elena

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...