Sunday, February 18, 2007

cui ii e foame ?

Cui ii e foame ? o reteta simpla si rapida si ...satioasa!

In putin ulei de masline puneti 3 boabe de usturoi zdrobit si asteptati sa inceapa sa sfiriie ( sa nu se arda, devine TOXIC) . Adaugati repejor vreo 2 file-uri de merluciu ( taiat in bucati mari ), sare, piper, ardei iute ( sau sos de chili) si citiva creveti ( cam 2 bucati /persoana). Lasati sa se friga putin-putin si apoi adaugati 1/2 pahar vin alb si un virf de lingurita de busuioc uscat. Asteptati sa scada putin sosul ( se evapora vinul si apa din pestele congelat) si adaugati o punga de mejillones ( un soi de scoici, se pot folosi orice fel de scoici, pasteurizate sau conservate natural, fara alte ingredinete). Lasati sub capac 2 minute maxim. In acest timp puneti la fiert paste - preferabil integrale, pentru sanatatea voastra ;0)))Adaugati o rosie ( din congelator sau din conserva)( eu prefer din congi caci e naturala ;o)) ) si lasati sa scada putintel sosul.Mincarea trebuie sa ramina cuprinsa in sos suficient.Se adauga in ultimul moment patrunjel proaspat, tocat si lasati doar atit cit sa isi "imprumute" aroma la minunatiile din tigaie. Gata! Pastele se servesc separat, fiecare isi pune peste ele atita sos cit ii face pofta...
Pofta - buna! ( se vede ca nu m-am abtinut si deja am "gustat" ...deh, gospodina face onorurile, nu ?;0))). Mie imi place asocierea unui vin rosu ( spre stupoarea unora!LOL) Cabernet Sauvignon Navarra 2002. Promit ca va veti servi si a doua oara...

2 comments:

  1. Anonymous7:25 PM

    Doar asa sa incep sa mananc si eu scoici! Elena

    ReplyDelete
  2. Daca pui orez in loc de spaghetti, si putin pui, si ceva ardei si morcovi(:) si putin sofran, poti face paella..
    Pofta buna!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...